Українські фігуристи все частіше покидають Україну. До цього дня не було доступної інформації по цьому питанню, але сьогодні ми запускаємо нову сторінку зі статистикою по міграціям українських фігуристів.

🙍‍♀️ 67 фігуристів перейшли виступати за інші країни, серед них 40 партнерів/-ш у танцях, 20 парників/парниць, 5 одиночників та 2 одиночниці.

🏆 Під іншими прапорами вони здобули 36 медалей на головних стартах, серед яких 5 олімпійських медалей, 14 медалей чемпіонатів світу, 15 медалей чемпіонатів Європи та 2 медалі чемпіонатів світу серед юніорів. Українські фігуристи, що лишилися з Українською федерацією здобули за цей час 1 медаль.

📈 Читайте докладніше в нашому новому дослідженні та дивіться нову сторінку з детальною статистикою по міграціям наших фігуристів:
https://skating.com.ua/post/2020/migrations

Сама сторінка статистики доступна тут: https://skating.com.ua/competitors/transfers

В цій темі хотілося б почути ваші думки з приводу цієї статистики.

Дело не только в фигурном катании, Украина это страна эмигрантов...
Лично мое мнение очень простое - человек имеет право реализовать себя.

• divan відповіли на це повідомлення.

Koxiya Лично мое мнение очень простое - человек имеет право реализовать себя.

Безусловно, это даже не обсуждается.

Просто даже я, который давно понимал, что многие спортсмены уезжают, охнул, когда подсчитал цифры.

У каждого свой повод и свои причины. Но, будь федерация сильнА и поддерживай своих спортсменов, будь условия для тренировок на высоком уровне, поддержка от государства, возможность приглашать современных специалистов для работы, такого мощного оттока спортсменов бы не было.
    Вот в художественной гимнастике ни одна спортменка не уехала выступать за рубеж, хотя противостояние с Россией и ее присмыкателями явно не в нашу сторону. А почему? Сильнейшая школа в мире, в сборной созданы все условия, спортсменам есть где жить и есть что есть (сборницы учатся в РВУФК и там же живут), у Дерюгиных в распоряжении целый комплекс (а, если их не выселят из Октябрьского, даже два комплекса) на целый день. Вот просто заходи хоть в 6 утра и уходи в 10 вечера. И стоит отметить, что все это сохранено максимально и даже приумножено за годы независимости Украины. И популяризация. То из каждого утюга - Кубок Дерюгиной, то они берутся чемпионат Европы проводить, то чемпионат мира. Это титанический труд.
    А у федерации ФК одна забава - получить от ИСУ степендию для пары спортсменов и раструбить на всю ивановскую. Хотя эти степендии явно не есть заслуга нашей федерации (ну, разве что паспортные данные своевременно отправить). Хорошие украинские федерации (и их не мало) проводят курсы, семинары для тренеров, судей. Издают программы для ДЮСШ, способствуют тому, чтобы их спортсмены попали в ЦОПы (да-да, у нас есть центры олимпийской подготовки!!! как раз для резервистов, для тех ребят, которые еще не доросли до штатной сборной, но уже очень нуждаются в поддержке чтобы расти и развиваться), экипируют своих спортсменов в конце-концов. В общем, если у родителей есть выбор тратить деньги на свое чадо здесь, или тратить деньги "там" - то выбор очевиден. Нашей федерации нечего предложить своим спортменам.
    А тем временем речь уже не идет ни о медалях, ни о финалах. Мы с трудом пробиваемся в ПП, порой не имеем даже лицензий на участие в ЧМ. Хотя ребята у нас очень талантливые и способны на многое. Как показывает статистика.

bes згодна! щоправда, я б хг не брала за взірець у першу чергу через занадто концентровану монополію влади в одній школі/сім'ї, що, як на мене, не зовсім правильно. хоча, звісно, в порівнянні з фк, розвинена художня гімнастика значно краще. і міграції там хоч і були, але це поодинокі випадки. вдалий я пам'ятаю тільки один - Світлани Рудалової, яка перейшла в Білорусь на початку 2000-х і була в топ-10 на ОІ.

але те, що вони вміють себе піарити, - це точно. в фк це лягає на небайдужу фан- і батьківську спільноту.

Чесно кажучи, я думала буде більше. Тому ці цифри і не дивують.
      У мене складне ставлення до зміни спортивного громадянства. З одного боку, я розумію, що кар'єра в кожного спортсмена одна, з іншого - я за розвиток національного спорту.
      Є ще один аспект, про який не люблять говорити. Я про домовленності між федераціями. Я навіть про цілком офіційні. Можна і згадати грошовий "викуп" у випадку Бруно Массо чи "обмін" спортсменами у випадку Тетяни Волосожар. А уявляю, які домовленності існують за зачиненими дверима.

Також, як на мене, варто згадати про переходи, про які взагалі не говорять. Я маю на увазі суддів. А вони також змінюють своє "професійне" громадянство. І тут можна знайти цікаві співпадіння. Зокрема у випадку з Азербайджаном та Ізраїлем. В такому виді спорту як фігурне катання дуже важливо мати "свого" суддю. А ще краще мати "свого" суддю, який представляє іншу країну.

А Нарижный? Сын участницы юниорского чемпионата мира, родился в Харькове, занимался там у Чуриловой. Или по нему даты перехода нет?

sdfdyghk дякуємо! завтра додамо =) на сайті ще бракує деяких результатів, тому якихось профілів може не вистачати. але база поступово розширюватиметься. тому якщо ще когось не знайдете, маякуйте - будемо доповнювати!

• divan подобається це.
          8 днів пізніше

Irysia Також, як на мене, варто згадати про переходи, про які взагалі не говорять. Я маю на увазі суддів. А вони також змінюють своє "професійне" громадянство. І тут можна знайти цікаві співпадіння. Зокрема у випадку з Азербайджаном та Ізраїлем. В такому виді спорту як фігурне катання дуже важливо мати "свого" суддю. А ще краще мати "свого" суддю, який представляє іншу країну.

А сколько просто специалистов уехало из страны. Одна только Мозер до 94 работала в Украине. Но она была величиной уже тогда. Сколько специалистов среднего и низшего звена переехало жить и работать туда, где была работа и условия?

Написати відповідь...